Jojo-effect [PODCAST]

Je kent de term jojo-effect vast wel in relatie tot afvallen en het volgen van een dieet. Je valt veel af (doordat je een dieet toepast), maar het dieet is niet vol te houden en je schiet weer terug naar je oude (en misschien nog wel een hoger) gewicht dan voordat je begon aan het dieet. Dit kan veel negatieve impact hebben op je motivatie en je zelfvertrouwen en het is een aanslag op je lichaam.

Ik herken dit jojo-effect ook bij het implementeren van nieuwe gewoontes om meer rust en ruimte toe te laten in je leven. Je gaat bijvoorbeeld heel hard je best doen om op te ruimen, een bepaalde gewoonte af te leren of om je agenda minder vol te krijgen. Maar dat ‘je best doen’ hou je niet dag in dag uit vol. Op een gegeven moment is het genoeg en worden alle goede bedoelingen en voornemens los gelaten en ben je weer terug bij af. Hoe je dit jojo-effect kunt voorkomen vertel ik je in deze nieuwe podcast aflevering.

Om de podcast te beluisteren via Soundcloud klik hier: Podcast: Jojo-effect
Om de podcast te beluisterenvia iTunes klik hier: Podcast: Jojo-effect

Lieve groet,

Add A Comment