Het meest kostabre wat wij bezitten. Life en Business Coach Katrien van Overbeek

Het meest kostbare wat wij bezitten [BLOG]

We vergeten wel eens dat tijd ons meest kostbare bezit is. De tijd die we krijgen in dit leven is niet oneindig en toch gaan we er soms slordig mee om.

Wie of wat maakt jou gelukkig en hoeveel tijd besteed je daaraan?
Ik denk dat we onszelf deze vraag vaker mogen stellen en eerlijk mogen beantwoorden vanuit wat ons hart ons ingeeft.

Nu ik moeder ben ben ik mij nog meer bewust van de kostbaarheid van tijd. Ik koester de mooie momenten met mijn dochter die groeit als kool (ik weet: een cliché, maar het is echt niet normaal). De halve uurtjes die ik heb om even wat ‘voor mijzelf’ te doen (werk, het huis, de tuin) probeer ik zo efficiënt mogelijk in te delen: “Ok, ik heb nu 30 minuten, wat ga ik doen: een blog schrijven, een podcast opnemen, zitten in de zon, de was uithangen of de tuin aanvegen?” Maar ik probeer deze vraag vaak op een dieper niveau aan mijzelf te stellen en dan zeg ik tegen mijzelf: “Wat is er NU voor mij écht belangrijk?”

Wat regelmatig naar boven komt als antwoord is dat het niet het productieve is waar ik mijn aandacht aan mag geven, maar dat juist even ‘niets doen’ zo belangrijk is.

Juist als ik denk ‘niets’ te doen gebeurt er in werkelijkheid zo veel, is mijn ervaring. Op die momenten: geniet ik van mijn gezin, de zon, mijn kopje koffie en ben ik dankbaar. Als ik niets doe kan ik geluk ervaren.

Ik besef mij steeds meer dat geluk ligt in de momenten tussen de momenten. Daar waar het even stil valt en waar ik mijzelf echt openstel voor de ervaring van dat moment. Mijn ervaring is dat daar het wonder ligt. Dat daar het besef ligt van wat ons zo dierbaar is en wat wij mogen koesteren.

Natuurlijk lukt mij dit niet altijd en elke dag. Dat zou mooi zijn, maar helaas. 🙂 Toch probeer ik mijzelf hier wel bewust van te maken. Steeds weer.

Merk je dat je het lastig vindt om goed met je tijd om te gaan of om je rust te pakken? Elke maand heb ik ruimte in mijn agenda vrij gemaakt voor 5 geïnteresseerden om een gratis Focus Sessie te volgen om je daarbij te helpen. Wil je kans maken op een van deze sessies? Ga naar: katrienvanoverbeek.nl/focus

 

Lieve groet,

 

Ik ben Katrien van Overbeek, Psycholoog, coach en onderneemster voor mensen die zichzelf een opgeruimd en comfortabel leven gunnen.

Wil jij alle overbodige ballast overboord gooien en gaan voor wat er écht toe doet? Elke maand heb ik ruimte in mijn agenda vrij gemaakt voor 5 geïnteresseerden om een gratis Focus Sessie te volgen om je daarbij te helpen.

Wil je kans maken op een van deze sessies? Ga naar: katrienvanoverbeek.nl/focus

Add A Comment