Life & Business Coach Katrien van Overbeek

Hoe overleef ik december? [BLOG]

De december maand is super druk: veel verplichtingen, cadeautjes kopen, etentjes. Hoe kun je de december maand doorkomen op zo’n manier dat je ook nog eens kunt genieten van al die activiteiten? Kortom: hoe overleef je december op een zo prettig mogelijke manier?

Ik heb drie waardevolle tips voor je die je kunt inzetten deze maand:

Tip 1: Kies
Het kan soms voelen alsof je geen keuze hebt, maar in werkelijkheid heb je wél een keuze.
Alleen al het beseffen van het feit dat je een keuze hebt kan je een gevoel van ruimte geven. Alsof je meer bewegingsvrijheid hebt.
Als de drukte toeslaat, breng dan je opties in kaart. Wat wil je zelf écht doen, en waar heb je eigenlijk geen zin in. Durf vervolgens te kiezen voor datgene wat goed is voor JOU! En, Kies!

Kortom: herinner jezelf er regelmatig aan dat je een keuze hebt, en maak ook echt bewust keuzes!

Tip 2: Accepteer
Als je moe bent of je merkt dat je te veel hooi op je vork hebt genomen, accepteer dat en pak je rust. Ga je niet nog eens druk maken over het feit dat je moe bent en een rust moment pakt, want dat levert weer extra stress op en kost je dus nóg meer energie.
Acceptatie en bewustwording en daar naar handelen zonder schuldgevoel levert je simpelweg rust in je hoofd op. En uiteindelijk weer hernieuwde energie!

Kortom: accepteer hoe je je voelt en handel er naar, zonder schuldgevoel.

Tip 3: Plan
De maand december is nou eenmaal een drukke maand. Zorg er voor dat je zo veel mogelijk activiteiten van te voren inplant, zodat je een goede balans kunt maken van actie en rust. Tijd om bezig te zijn en tijd om bij te komen en op te laden. Een duidelijk overzicht van al je komende activiteiten kadert je gedachtegang en verzorgt rust in je hoofd te midden van alle drukte. Dit schept ruimte voor ontspanningsmomenten.

Kortom: plan je bezigheden zo in dat er een balans is tussen actie en ontspanning.

Ik hoop dat deze tips bijdragen aan een relaxte decembermaand voor jou!

Lieve groet,

Ik ben Katrien van Overbeek, Coach, Psycholoog en Onderneemster voor mensen die zichzelf een opgeruimd en comfortabel leven gunnen.

Wil jij alle overbodige ballast overboord gooien en gaan voor wat er écht toe doet? Elke maand heb ik ruimte in mijn agenda vrij gemaakt voor 5 geïnteresseerden om een gratis Focus Sessie te volgen om je daarbij te helpen.

Wil je kans maken op een van deze sessies? Ga naar: katrienvanoverbeek.nl/focus

Add A Comment